نقد و بررسی
در حال حاضر دو نوع هود خانگی در بازار موجود است. هودهای تصفیهکننده هوا و هودهای دارای خروجی هوا، هودهای تصفیه کننده، گرد و غبار و بو را به داخل میکشند و ذرات معلق را تا حد ممکن از هوا میزدایند و دوباره هوای تصفیه شده را به داخل آشپزخانه پس میدهند. هودهایی که خروجی هوا دارند، به یک کانال متصل شدهاند که گرد و غبار، چربی و بوهای نامطبوع از طریق آن به بیرون فرستاده میشود. این هودها به شکلهای معمولی، شومینهای و جزیرهای موجود هستند.
هودهای صنعتی که جهت آشپزخانههای صنعتی یا محیطهای آزمایشگاهی کاربرد دارند از یک آفتابگیر هود به همراه یک کانال انتقال هوا و یک موتور با دور بالا (سانتریفوژ) بهرهمند هستند که بر مبنای میزان هوای مورد نیاز جهت خروج از محیط طراحی و ساخته میشوند. در نوع حرفه ای تر این نوع هود، امکان همزمان دمش هوای تازه در کنار مکش هوای گرم و مرطوب نیز وجود دارد که الزاماً نیازمند کانال کشی مضاعفی نیز میباشند. دمش هوای تازه همچون پرده هوایی از انتشار و خروج دود و رطوبت حاصل از پخت از محوطه زیر آفتابگیر هود جلوگیری مینماید
هنگام آشپزی، دود، رایحه، چربی و ذرات آزاد شده توسط غذاهای در حال پخت روی گاز، در هوا پخش میشوند و اگر نوعی سیستم فیلتراسیون هوا درون محیط آشپزخانه نباشد، این ذرات در هوا معلق باقی میمانند و یا در نهایت به سقف و دیوارهای آشپزخانه میچسبند. اما یک هود آشپزخانه، که گاهی اوقات آن را هود هواکش نیز مینامند، تمام این ذرات معلق درون هوا را مکش کرده و از آشپزخانه خارج میکند. بنابراین دیگر نیازی نیست نگران وجود دود ناسالم یا بوی نامطبوع در هنگام آشپزی در منزل خود باشید. هودها علاوه بر تهویهی هوا، کاربردهای مفید دیگری نیز دارند، از جمله:
• فراهم کردن نور اضافی برای فضای آشپزی
• کمک به تمیزتر نگه داشتن آشپزخانه (با جلوگیری از پخش شدن دودهها و ذرات معلق و چسبیدن آنها به دیوارها و سقف)
• کاهش خطر مسمومیت با مونوکسیدکربن
• از بین بردن گرمای اضافی و خنک کردن آشپزخانه