همیشه دیده اید که پس از استفاده از اجاق گاز چه بلایی سر این وسیله می آید. لکه های چربی بر روی شبکه و صفحه، سر رفتن مواد غذایی از جمله شیر، سوختن مواد غذایی بر روی صفحه، رنگ تیره و لکه های روغنی شیشه فر و شیشه محافظ اجاق گاز و ... از مواردی هستند که به خوبی با آنها آشنا هستید اما آیا می دانید که چگونه این لکه ها از بین می رود؟ با وجود حرارت ناشی از شعله ها این لکه ها و جرم ها به لکه هایی سمج و غیر قابل پاک کردن تبدیل می شوند پس بهتر است بعد از اتمام کارتان، کمی وقت بگذارید و برای تمیز کردن اجاق گاز مبله خود دست به کار شوید البته تا زمانی که اجاق گاز داغ است آنرا تمیز نکنید اجازه دهید کمی خنک شود و سپس اقدام به تمیز کردن آن کنید. چنانچه از اجاق گاز های برقی استفاده می کنید قبل از هر اقدامی می بایست آن را از پریز برق جدا کرده تا بتوانید با خیال راحت آن را تمیز کنید.
باید تمامی قطعات و اجزای گاز همانند قسمت های فلزی و چدنی، شعله پخش کن ها ; را جدا کنید تا هر یک به صورت جداگانه تمیز و لکه زدایی کنید. دقت کنید که برخی از قسمت ها مخصوصا در اجاق های برقی به گونه ای طراحی شده اند که به راحتی قابل جدا سازی نیستند، پس بهتر است آنچنان در جدا کردن قطعات خشن برخورد نکنید.

  • اگر مدت زیادی است که اجاق گاز خود را به درستی تمیز نکرده اید و دارای جرم های سنگینی می باشد تمام قطعات و اجزای جدا شده را در یک ظرف پلاستیکی بزرگ بریزید و سپس به مدت ساعت بگذارید در محلول آمونیاک بماند تا تمامی لکه ها و جرم ها به مرور زمان از بین بروند. جرم ها پس از باز شدن درمحلول آمونیاک آماده جداسازی هستند. بهتر است از دستکش استفاده نمایید و لکه ها را با اسفنج از بین ببرید و در آخر با آب بشویید.
  • نمک چیزی است که همه در کابینت دارند و می تواند برای تمیز کردن آلودگی اجاق مورد استفاده قرار بگیرد. وقتی که اجاقتان هنوز گرم است، لایه ای نمک روی سطح آن بپاشید. برای مدتی صبر کنید و سپس در حالی که دستکش به دست کرده اید، با پارچه یا دستمالی کهنه روغن آلودگی ها را پاک کنید. وقتی اجاقتان کاملا سرد شد، می توانید نمک بیشتری اضافه کنید و باقی مانده آلودگی ها را پاک کنید. استفاده از نمک راه خوبی برای تمیز کردن اجاق است، به علاوه زمان بعدی که اجاق را روشن می کنید در آشپزخانه تان بوی سوخت حس نمی کنید.