به طور کلی، بستنی سازها به دو دسته اصلی تقسیم میشوند:
1- بستنی سازهای خانگی:
این نوع بستنی سازها برای مصف خانگی و تهیه بستنی در مناسب کم مناسب هستند. خود این دسته نیز به انواع مختلف تقسیم میشود:
1-1 بستنی سازهای کاسهای یخی:
این مدلها دارای یک کاسه هستند که قبل از استفاده باید به چند ساعت در فریزر قرار گیرند. سپس مواد بستنی داخل آن ریخته شده و دستگاه شروع به هم زدن می کند تا بستنی آماده شود. این نوع بستنی سازها معمولاً ارزانتر هستند اما نیاز به برنامه ریزی قبلی دارند.
1-2 بستنی سازهای کمپرسوردار:
این مدلها دارای یک کمپرسور داخلی هستند که وسایل بستنی را به طور خودکار سرد میکند و نیازی به فریز کردن کاسه از قبل نیست. این نوع بستنی سازها معمولاً گرانتر هستند اما راحتتر هستند و بستنی را سریعتر آماده میکنند.
1-3 بستنی سازهای دستی:
این نوع بستنی سازها به چرخاندن دستی نیاز دارند و برای تهیه کم بستنی مناسب هستند.
2- بستنی سازهای صنعتی:
این نوع بستنی سازها برای مصف تجاری و تولید بستنی در بیشتر طراحی شده اند. آنها دارای قابلیتهای پیشرفتهتر، قدرت موتور و قابلیتهای بیشتر هستند. انواع مختلفی از بستنی سازهای صنعتی وجود دارد، از جمله:
2-1 بستنی سازهای قیفی:
برای تولید بستنی نرم و قیفی استفاده در بستنی فروشیها.
2-2 بستنی سازهای بار صفت کن:
برای تولید بستنی صفت و اسکوپی.
2-3 بستنی سازهای ژلهای:
برای تولید بستنی با بافت ژلهای.
2-4 بستنی سازهای رولی:
برای تولید بستنی رولی که روی یک سطح سرد پهن شده و سپس رول میشود.